gallery/thumbnail(12)
LinkedIn
logo Alja van Dijk
gallery/zodat jij andersom
gallery/tulpen
gallery/boot tenerife
gallery/potloden

Hoi. Ik ben Alja.

 

Na verschillende jobs binnen de lokale overheid ben ik in 2007 begonnen als loopbaancoach. Ik was niet blij meer op de plek waar ik zat en ze waren daar ook niet meer blij met mij. Dan kun je beter uit elkaar gaan. En ik kreeg daardoor de kans om te ontdekken wat ik nou echt wilde. Waar ik goed in was. 

 

Loopbaancoach dus. Aanvankelijk voelde ik me wel onzeker: wat hebben mensen nou aan mij? Hoezo ben ik een goeie coach? Maar gaandeweg zag ik dat mensen werkelijk iets hadden aan de gesprekken met mij. En kon ik ook steeds beter mijn eigen meerwaarde zien. Bij één van mijn opdrachtgevers werd ik verplicht om ook trainingen te geven. Gelukkig werd ik niet in het diepe gegooid. We kregen een kant en klare training, en een train-de-trainer. Vanaf de eerste keer begon er iets te borrelen. Dit was LEUK. 

 

En vanaf dat moment ben ik meer en meer trainingen gaan geven, naast de individuele gesprekken. Tot medio 2019. Na een saunabezoek - ik dacht dat ik was gestoken en heftig reageerde - manifesteerde zich de ziekte sarcoïdose bij me, in een gunstige variant, want: niet chronisch. Nu we alweer wat jaren verder zijn ben ik nog steeds moe. Iets dat echt als effect van de ziekte is opgetreden. Maar ook hier: niet chronisch, dus ooit gaat het over. Daardoor ben ik niet in staat om coachgesprekken te voeren. Of trainingen te verzorgen. Ja. Dat is jammer. Maar in essentie ben ik een mens van het half-volle glas.

Ikga voor kansen en mogelijkheden. 

Deze keer ging dat niet vanzelf. Er was heel wat nodig, om te komen waar ik nu ben. 

Waar ben ik nu dan? Nou, al doende her-ontdekte ik mijn regelkant. Ik was al nauw betrokken bij de start van eMKa werkt door! Dat is een re-integratiebedrijf van vriendinnen van mij. En daar nam ik al het een en ander aan regelgedoe en schrijverij op me. Gaf me zeker de afgelopen 2 jaar ook energie. En dan komt van het één het ander. Hoe leuk zou het zijn om die regeldingen ook voor anderen op te pakken? Ik ken immers het coachvak, en weet dat die zakelijke kant nou niet precies de sterkste kant is van veel coaches. Coaches en trainers willen gewoon coachen en trainen. 

 

En dat is waar ik nu ben. PA. Persoonlijk assistent. Liefst ook nog virtueel. Zodat ik mijn eigen tempo kan bepalen. Hierdoor blijf ik in contact met dat gave vak van coach en trainer. Heb ik ook nog een beetje contact met de klanten. Maar kan ook mijn andere creatieve kant de ruimte krijgen. Echt leuk!

 

Ik kan niet alles. Heb geen achtergrond als secretaresse of marketingmens of websitebouwer. Maar: ik ben wel leerbaar en kan aan veel een mouw passen. Weet je, als je denkt: wellicht kan ze voor mij wel iets betekenen, schroom dan niet. Neem contact op. Nee heb je, ja kun je krijgen. Ik denk heel graag actief met je mee, en beloof niet iets wat ik niet kan waarmaken. 

 

Ik hoop ook jou binnenkort te ontmoeten! 

 

 

 

gallery/cimg2429 (4)
gallery/alja rood wit

En ik ben ook dit: 

 o partner van Leo

 o moeder van 3 meiden

 o geboren op 29 september 1964

 o wonend in Apeldoorn

 o fan van Tenerife, www.sportiefopTenerife.weebly.nl

 

gallery/gelukspoppetjes